Basiscursus tekenen van portretten

Iedereen kan tekenen! Maak kennis met de unieke leermethode en leer echt mooi tekenen, echte schaduwen maken, zachte overgangen creëren, levendige ogen, stofuitdrukking en nog veel en veel meer!

Van beginner tot gevorderd

Iedereen kan het! Echt. Van beginner tot gevorderde, je leert anders naar je tekening kijken waardoor je sneller een beter resultaat krijgt!

Bijna 100% Online

Naast digitaal lesmateriaal, zijn er ook zeer regelmatig live ZOOM-sessies en worden er inspirerende cursusdagen georganiseerd in het land.

over de cursus

Tekenen met Jarig

vergroot je tekenvaardigheden met uniek lesmateriaal

leer durven

EFFICIËNT EN LEUK VERGADEREN!
Onder het motto “geen praatjes, maar plaatjes!” kun je bij Jarig Straatsma van Het Tekenlokaal de nieuwe cursus Zakelijk Tekenen volgen. In deze cursus ga je stapsgewijs leren hoe je met simpele tekeningen en symbolen snel informatie terugbrengt tot de kern. Zo kun je bijvoorbeeld notulen van een vergadering op een mooie manier presenteren. Of je bedrijfspresentatie omlijsten met illustraties. En het wordt er een stuk vrolijker van! Het is een zeer effectieve manier van communiceren en op deze manier kun je beter de besproken stof onthouden. Je gaat zelf heel veel oefenen tijdens de cursus. Je zult zien dat je in no-time heel erg creatief wordt en dingen zelf uit gaat proberen!

Waarom tekenen?
Tekenen wordt vaak als iets artistieks gezien. Iets voor in een atelier. Niet in een vergadering of zakelijke bijeenkomst. Dat is dus een misvatting. Tekeningen kunnen namelijk ook zeer functioneel zijn. 

Een paar redenen waarom tekeningen zo waardevol zijn binnen je bedrijf:

  • Beelden blijven vaak beter hangen (65% van de gegeven informatie) dan tekst (10%)
  • Mensen zijn meer beelddenkers dan dat we denken in tekst.
  • Het verwerken van beeld kost ons veel minder moeite dan tekst. We gebruiken beeld al duizenden jaren om met elkaar te communiceren.
  • Creativiteit verbetert je humeur.
  • Creativiteit is beter voor je bloeddruk, ademhaling en hartslag
  • Met beeld maak je complexe gedachtengangen, ideeën en concepten helderder