Het tekenlokaal

Hoi! ik ben Jarig!

Nee, je hoeft me niet te feliciteren. Ik heet zo. Mijn naam is Jarig. Jarig Straatsma. Al sinds zo lang ik mij kan herinneren aan het tekenen. En later, vanaf mijn achttiende, kwam het schilderen erbij. Nooit kwam ik zo tot mijn recht als ik met tekenen en schilderen bezig was. Alleen al het idee dat je op een plat vlak (papier of schildersdoek) met potlood of verf diepte kunt creƫren. Dat je het voorwerp bijna kunt vastpakken of dat je kunt verdwalen in een geschilderd landschap.

Ik ben na mijn studies Illustratief Tekenen en Reklametekenen min of meer per ongeluk de reklame ingerold. Dat vak heeft niet zo veel met tekenen te maken, maar bleek enorm interessant! En mooi om te doen. Uiteindelijk heb ik dat jaren gedaan. Totdat het in 2007, na jaren van digitalisatie, het tekenen en schilderen weer begon te knagen. Ik heb sindsdien veel geschilderd, getekend, lessen en workshops gegeven.

Ik heb veel zelfstudie gedaan met als resultaat veel landschappen, stillevens en een aantal portretten. Zowel in olieverf als in acrylverf. Ook heb ik veel tekeningen gemaakt met houtskool. Halverwege 2018 heb ik besloten meer les te gaan geven. Daar haal ik veel voldoening uit en het levert mij veel energie op. Kortom: mijn ideale baan! 

Email

info@hettekenlokaal.nl

Bel me

061695 9923