Geen praatjes maar plaatjes

Bij Zakelijk Tekenen gebruik je tekenen als middel om je zakelijke doelen te bereiken, om meer creativiteit in je werk te brengen, om slimmer te communiceren en om het toegankelijker maken van informatie. Bij uitstek geschikt voor een (interne) training, vergadering, teamdag of presentatie.

Van beginner tot gevorderde

Je hoeft echt geen pro te zijn! Iedereen kan dit! Het is letterlijk kinderlijk eenvoudig om te maken. Juist deze eenvoudige tekeningen zijn heel erg fijn om je verhaal vlot van beeld te voorzien.

100% Online

In je eigen omgeving, in je eigen tempo met voldoende ruimte voor creatieve vrijheid, zodat je jouw eigen stempel op de tekeningen kunt drukken.

Waarom Zakelijk Tekenen?

Leer hoe je het Zakelijk Tekenen snel onder de knie krijgt met simpele, doeltreffende oefeningen

Creatief vergaderen? Tot de kern komen in brainstormsessies? Echt resultaat boeken tijdens trainingen? Na deze cursus Zakelijk Tekenen boordevol informatie, voorbeelden en inspiratie ga je vol energie naar je volgende meeting! En wil je alles heel graag in praktijk brengen!

Met 6 basisvormen kun je alles maken!

Je kunt alles wat je wilt tekenen terugvoeren naar één van de basisvormen

Met duidelijke video’s leer je het snel!

Je kijkt mee over mijn schouder, zodat je ziet hoe ik alle tekeningen maak. Dat kan jij ook!

Hou het simpel!

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. En zonder opsmuk en detail gaat dat zeker op!

Dé online tekencursus speciaal voor jou gemaakt!

Door jarenlang lesgeven met fysieke groepen weet ik waar cursisten behoefte aan hebben en waar de struikelblokken liggen. De vragen, ervaringen en opmerkingen heb ik verwerkt in deze online basiscursus. En daarmee kan ik zeggen: speciaal voor jou gemaakt!

Deze cursus is gemaakt voor iedereen die graag de basis van visueel vergaderen wil leren

In deze cursus leer je de kracht van beeld te gebruiken en zul je ervaren dat visuele inhoud meer de aandacht trekt, sneller begrepen wordt en veel beter wordt opgeslagen. Juist door hele simpele tekeningen kom je sneller tot de kern van je boodschap.

Leer het online vanaf ieder apparaat, zoals je computer, tablet of smartphone.

Door dat er veel videomateriaal in zit, kun je deze bijvoorbeeld ook rustig op je telefoon bekijken als je op de bank zit voordat je aan de slag gaat.

Start de video’s en kijk mee over mijn schouder om te zien hoe ik teken

De voorbeeld video’s worden niet versneld afgespeeld. Gewoon zoals het is. Je kijkt mee over mijn schouder en kunt dus zo goed zien wat ik doe en hoe ik het doe. Duidelijker kan het niet! Bovendien zitten er extra documenten bij met veel voorbeelden.

Tijdens de cursus zakelijk tekenen maak je al tekenend kennis met een aantal basisingrediënten van het tekenen. Je zult zien dat het echt veel gemakkelijker is dan je denkt en zult dus ook zo je creatieve zelfvertrouwen flink opbouwen.

Voor iedereen die graag wil leren effectiever te communiceren, de essentie van je boodschap in één visual te vangen en plezier hebben in notuleren hebben wij een meer dan prima oplossing!

Door visueel notuleren kom je beter tot de kern, krijg je meer betrokkenheid, onthou je beter wat je hebt besproken én…. heb je, ook nog eens, ook veel meer plezier in het maken van aantekeningen.

En ontdekt dat ook jij een visuele held bent. Want iedereen kan het! En het maakt je werk zo veel leuker. Je hoeft echt geen ervaring met visueel notuleren te hebben als je maar ontzettend veel zin hebt om creatief met papier en stiften aan de gang te gaan. Welkom

Wat levert Zakelijk Tekenen op?

Zakelijk Tekenen helpt je werknemers effectiever te communiceren

Tekenen wordt vaak als iets artistieks gezien. Iets voor in een atelier. Niet in een vergadering of zakelijke bijeenkomst. Dat is dus een misvatting. Tekeningen kunnen namelijk ook zeer functioneel zijn. Zakelijk Tekenen is een fantastische manier om meer creativiteit in je werk te krijgen! Je leert in de cursus Zakelijk Tekenen:

 • effectiever te communiceren
 • meer te onthouden en 
 • beelden te begrijpen door middel van tekenen
 • om je doelen sneller en beter te realiseren
 • visuals inzetten om als team beter te presteren
 • complexe ideeën en problemen helder te krijgen
 • structuur te krijgen in vraagstukken
 • samenwerking sneller, leuker en effectiever te krijgen
Het voordeel van tekenen op een rijtje gezet:
 • Beelden blijven vaak beter hangen (65% van de gegeven informatie) dan tekst (10%)
 • Mensen zijn meer beelddenkers dan dat we denken in tekst.
 • Het verwerken van beeld kost ons veel minder moeite dan tekst. We gebruiken beeld al duizenden jaren om met elkaar te communiceren.
 • Creativiteit verbetert je humeur.
 • Met beeld maak je complexe gedachtengangen, ideeën en concepten helderder
De tekeningen zijn net alleen leuk, maar ook heel erg nuttig! De informatie blijft veel langer hangen en alle deelnemers blijven beter bij de les. Dus, Jarig, ook voor jouw online presentaties is dit een mooi instrument!

Christiaan
Wat een feest! Dit is zó bruikbaar in bijeenkomsten, vergaderingen en omgevingsgericvte sessies. En zoveel fijner dan hele lappen tekst. Ik zit vol inspiratie!

Renée Barbillion
De tekeningen die je maakt in deze cursus zakelijk tekenen zijn zó simpel en doeltreffend, dat had ik nooit gedacht! En ook niet dat ik het kon. Je wordt er hartstikke creatief van en ben het na de cursus meteen gaan gebruiken! Ik ben super enthousiast!

Els

Wat is de inhoud van deze cursus?

 • Je krijgt bij deze cursus een digitaal cursusboek GRATIS
 • basiscursus emoties tekenen
 • basiscursus karakters tekenen
 • waar gebruik je zakelijk tekenen voor
 • hoe kun je zakelijk tekenen inzetten
 • variaties op verschillende thema’s
 • tekenoefeningen
 • bibliotheek symbolen en pictogrammen 
 • basiscursus digitaal cursusboek Letter Tekenen GRATIS
 • Alle oefeningen zijn op video vastgelegd en zijn onbeperkt te bekijken op je inlogpagina
Prijs

Beter communiceren met zakelijk tekenen

$495

Donec ultrices tincidunt arcu non sodales neque sodales. Odio facilisis mauris sit amet. Leo vel fringilla est ullamcorper eget nulla facilisi.

How can we help?

Get In Touch

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Fermentum odio eu feugiat pretium nibh ipsum consequa.